Selamat Datang ke Laman Sesawang Rasmi Program Mengubah Destini Anak Bangsa (MDAB) UiTM


[ KLIK DI SINI ] UNTUK TAWARAN KEMASUKAN ATLET BERPRESTASI TINGGI.
[ KLIK DI SINI ] UNTUK SEMAKAN KEPUTUSAN PERMOHONAN KE PRA DIPLOMA PERDAGANGAN / PRA DIPLOMA SAINS.
[ KLIK DI SINI ] UNTUK DAPATKAN BROSUR DAN BORANG PERMOHONAN KE PRA DIPLOMA UITM.
Maklumat Sedang Dikemaskini
E-mail: mdabsalam01@gmail.com
Pejabat Am: +603-5521 1306 / 1443 / 1448
Fax MDAB: +603-5543 7969

SOALAN-SOALAN LAZIM MDAB


1. Siapakah yang layak memohon program MDAB?

Lepasan SPM (5 tahun kebelakang dari SPM semasa) yang layak dengan pendapatan ibu & bapa (gaji kasar) kurang dari RM4,000/bulan.2. Bagaimanakah caranya calon ingin memohon masuk ke program MDAB?

Calon boleh berhubung dengan koordinator/staf unit MDAB kampus yang berdekatan. (Sila rujuk halaman Cawangan MDAB)

3. Jika saya lulus program pra diploma ini, adakah saya akan menyambung pengajian ke peringkat diploma?

Calon yang lulus akan diserapkan ke program diploma mengikut syarat-syarat yang telah ditetapkan di dalam Peraturan Akademik UiTM.4. Apakah jenis bantuan yang akan diterima oleh calon MDAB?

Calon akan menerima bantuan elaun sara diri/insentif sepanjang tempoh pengajian.5. Berapakah jumlah gaji bulanan ibu & bapa yang melayakkan calon untuk memohon MDAB?

Jumlah gaji bulanan (gaji kasar) ibu & bapa yang melayakkan calon untuk memohon MDAB perlulah kurang daripada RM4,000 sebulan


Isnin - Jumaat: 8.00 pagi - 5.00 petang
Sabtu, Ahad & Cuti Umum: TUTUP
PAUTAN


Institute of Neo Education

iNeD yang bermaksud "Institute of Neo Education" atau Institut Pendidikan Neo, adalah sebuah institut yang diamanahkan oleh pihak pengurusan UiTM sebagai Institusi yang terpenting di dalam mengiringi aspirasi kerajaan untuk memperkenalkan konsep Pembelajaran Sepanjang Hayat (PSH).

Bahagian Pengambilan Pelajar

Bahagian Pengambilan Pelajar atau BPP adalah satu bahagian yang ditugaskan untuk mengurus proses permohonan kemasukan pelajar baru UiTM, mengeluarkan surat tawaran secara online serta menyelaras iklan pengambilan pelajar baru UiTM mengikut jadual dan prosedur yang telah ditetapkan berdasarkan kalendar Bahagian Hal Ehwal Akademik.

Student Portal

Portal Pelajar adalah portal khusus buat para pelajar UiTM menyemak, mengemaskini, mendapatkan maklumat berkaitan Hal Ehwal Akademik, Hal Ehwal Pelajar serta Bahagian Kebajikan pelajar sepanjang tempoh pengajian.

UiTM Online

Portal kemasukan pelajar merupakan portal bagi menyemak keputusan, memuat turun borang permohonan MDAB serta mendapatkan maklumat terkini berkaitan syarat-syarat kemasukan serta senarai kursus yang ditawarkan di setiap fakulti di UiTM.